11 januari 2024

delen na verlies

Vandaag wil ik een persoonlijk stukje delen over iets wat mijn hart diep heeft geraakt – de stilgeboorte van mijn zoontjes Tom (2006) en Tim (2007). Het is een onderwerp dat vaak in stilte wordt gedragen, maar ik geloof dat het belangrijk is om het te delen en erover te praten. Niet alleen om bewustzijn te creëren, maar ook om te laten zien dat er iets moois kan ontstaan uit pijn en verlies.

mijn reis

Mijn reis door stilgeboorte heeft me geleerd dat het leven vol onverwachte wendingen zit. Ik ging twee keer van een roze wolk naar een gitzwarte wolk. Dit heeft me geleerd over dat ik beschik over enorme veerkracht, zin in het leven en onvoorwaardelijke liefde. Het heeft me geleerd om momenten te omarmen, zelfs als ze gevuld zijn met verdriet. Maar bovenal heeft het me geleerd dat het leven, ondanks de pijn en ook het gemis, ontzettend mooi kan zijn.

Het is niet altijd gemakkelijk om te accepteren wat ons overkomt. Maar door de naam van ons geliefde kindje te blijven noemen, blijven zij altijd bestaan, maar creëren we ook ruimte om weer te gaan leven en te stoppen met overleven. Het delen van herinneringen ook al zijn die bij een stilgeboorte heel beperkt, het koesteren van de liefde die we voelden, en het erkennen van het leven dat kort was maar significant, vormen de bouwstenen om ons leven op een fijne manier voort te zetten en te gaan leven. Ik zeg wel eens dat ik ook het leven van Tom en Tim leef. Dat heb ik hen beloofd toen ik afscheid van hen nam. En het voelt zo goed.

samen

Laten we samen ervoor zorgen dat er meer bewustwording en ook aandacht komt voor alle moeders die met stilgeboorte en miskraam te maken hebben. Hoe een zwangerschap afloopt je wordt moeder, bent moeder en blijft ook moeder. Met gelijkgestemden praten over wat je is overkomen helpt, geeft inzichten en lucht. Want zelfs als je die intense leegte voelt kan het praten met vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt je inzichten geven waardoor je je anders gaat voelen

💖✨ Word een Stillborn Sister en deel zonder angst voor oordelen jouw ervaring en herinneringen. Laten we er voor elkaar zijn en samen een netwerk van Stillborn Sisters opbouwen.

🌈💪 Laten we sterker worden door samen te komen en elkaars harten te verwarmen in dit gedeelde pad van verlies en liefde.

Samen staan we sterk. 🤍🕊️

andere blogs …