2 juni dag voor de stilgeboren baby!

De tweede zondag van mei is het altijd Moederdag. Veel moeders worden die dag in het zonnetje gezet. En terecht, want moeder kunnen zijn is iets heel bijzonders. Laten we ook de vaders niet vergeten: die staan ​​op de derde zondag in juni centraal.

Niet gezien, maar erg gewenst!

Er is een grote groep mensen die wel moeder of vader zijn, maar geen levend kindje hebben. Aan wie je dus ‘niet kunt zien’ dat ze ook ouders zijn. Dit is de groep die te maken heeft met ongewenste kinderloosheid. Ze hebben een stilgeboren baby of een miskraam gehad, of zijn – door wat voor reden dan ook – ongewild kinderloos.

noteer alvast in je agenda: 2 juni 2024!

 

Waarom deze dag?

1 juni is de dag voor het kind. Waar niet bij stilgestaan wordt is dat er jaarlijks van alle zwangerschappen in Nederland (180.000) 1 op de 5 vrouwen een miskraam krijgt en 7,7 op de 1.000 vrouwen krijgt te maken met een stilgeboorte. Het vermoeden is dat de cijfers in werkelijkheid hoger liggen, want niet elke miskraam wordt  bij een huisarts of verloskundige gemeld.

Dit betekent dus dat bij een vriendinnen groep – van 4 vrouwen – er altijd één van hen statistisch gezien met een stilgeboorte of miskraam te maken krijgt.

Er is nog niets voor ouders die een stilgeboren kindje of miskraam hebben gehad terwijl het elk jaar de tweede zondag van mei Moederdag is en de derde zondag van juni traditiegetrouw Vaderdag.  

Eén dag in het jaar bewust  stilstaan bij de stilgeboren baby’s om alle ouders die een kindje missen aandacht te geven is mijn doel. Want hier wordt niet bij stilgestaan.

Daarom heb ik deze dag in het leven geroepen. Sinds 2023 is 2 juni dé ‘dag voor de stilgeboren baby’.

Als moeder van de stilgeboren Tom (2006) en Tim (2007) merk ik dat er een enorm taboe rust op dit onderwerp. Vrouwen – en ook vaders – praten er niet over. Het verdriet wordt onder het tapijt geveegd, want het is in sommige gevallen al zo lang geleden.

Dat doet mij veel pijn, want uit eigen ervaring weet ik hoe verwoestend het kan zijn voor je leven als je dit meemaakt en hoe belangrijk het is dat je met deze droevige gebeurtenis (trauma) om leert gaan. Ik help mijn klanten daarbij.  

Er is een grote groep mensen die wel moeder of vader zijn, maar geen levend kindje hebben. Aan wie je dus ‘niet kunt zien’ dat ze ook ouders zijn.  Ze hebben een stilgeboren baby of een miskraam gehad, of zijn – door wat voor reden dan ook – ongewild kinderloos.

Rondom Moederdag en Vaderdag worden zij via de media onbewust, maar ook bewust geconfronteerd met en herinnert aan hun verlies. Het gewenste kindje wat zij missen.

Op 2 juni verdienen alle ouders die een stilgeboren baby hebben of die een miskraam hebben meegemaakt, alle aandacht.

Elke ouder verdient het om gehoord en gezien te worden.

“Want ook bij een stilgeboorte of miskraam word je een ouder, ben je een ouder en blijf je voor de rest van je leven ouder van jouw kindje.”

Hoog tijd dus voor een dag die in het teken staat van deze groep ouders én hun kinderen.

 

desiree-van-nieuwenhoven

Desirée van Nieuwenhoven: intitiafiefnemer van de dag voor de Stilgeboren Baby.

Dag van de stilgeboren baby

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Bekend van

OOGtv-ik-wil-stilgeboorte-besprekbaar-maken
Linda-online-speciale-dag-voor-ouders-van-stilgeboren-baby's
VillaVdB-het-taboe-rondom-stilgeboorte-bespreken
De-Stentor-Het-verdriet-achter-reclames-voor-Moederdag-13-mei-2023

Om mijn missie te bereiken sta ik regelmatig in de media. Ik gun elke ouder –  die te maken heeft met stilgeboorte, miskraam of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap – dat zij zich gehoord en gezien voelen. Elke ouder verdient die erkenning te krijgen, zeker bij een stilgeboorte of miskraam.

oogtv
leeuwarder-courant
radiozwolle
rtvdrenthe
actiefonline
villa-vdb
de-krant
Linda
groningerkrant
dvhn
de-stentor
de-telegraaf
vrouw-detelegraaf

wil je 2 juni 2024 aanwezig zijn?
Meld je aan

Vul het contactformulier in om je plaats te garanderen door je alvast aan te melden.

Voor deze dag zal een eigen bijdrage gelden. Zodra de locatie bekend is zal de informatie volgen.

Ja, ik ben er bij!

Dag van de stilgeboren baby - 2 juni 2024- aanmeldingen (#16)

Contactinformatie

Desirée van Nieuwenhoven
contact@desireevannieuwenhoven.nl
KvK 81943504
BTW NL0032623160B26

Onze partners

Kennis.shop

© 2022 – 2023 Desirée van Nieuwenhoven