Ik verlang ernaar om opnieuw vreugdevol en gelukkig te zijn, zonder schuldgevoel na het verlies van mijn baby.….

Bij de volgende vragen kan ik je helpen

Hoe krijg je je leven weer op de rit?

Hoe pak je dat aan?

Wat zijn stappen die je kunt zetten?

Hoe vertel je je omgeving op een heldere manier hoe ze er echt voor je kunnen zijn?

Duik in een wereld van pure vreugde! Voel de liefde van je omgeving, voel je begrepen en gewaardeerd als moeder. Dat is wat elke moeder verlangt die te maken heeft gehad met een stilgeboorte of miskraam.

Voor die moeder die haar baby heeft moeten loslaten en op zoek is naar innerlijke kracht en levenslust. Omarm je kracht en ontdek hoe je die nooit meer hoeft los te laten.

Welkom op weg naar levenskracht en plezier in het leven!

Het leven heeft ons samengebracht omdat ik geloof dat er iets in jou geraakt is – iets belangrijks waar je meer over wilt weten. Misschien heb je zelf een pijnlijk verlies meegemaakt, zoals een stilgeboren kindje of een miskraam, of ben je een partner, familielid, vriend of buur die zich aangesproken voelt door deze emotionele uitdagingen.

Onze ontmoeting is geen toeval. Ik ben een ervaringsdeskundige die diepe dalen heeft gekend na het verlies van mijn geliefde kinderen Tom en Tim. Ik begrijp de overweldigende pijn, het verlies van richting en het gevoel van doelloosheid als geen ander.

Gelukkig heb ik mijn weg naar herstel gevonden en mijn ervaringen omgezet in levenskracht. Nu wil ik anderen helpen om uit de stilte te stappen, dit taboe te doorbreken en het verdriet en de pijn rondom stilgeboorte en miskramen bespreekbaar te maken.

Ik bied mijn steun aan als sparringspartner voor moeders, vaders en stellen die dit trauma doormaken. Daarnaast ben ik een veelgevraagd spreker en schrijver over dit onderwerp. Ik vind het belangrijk dat ouders, familie, vrienden, collega’s en buren begrijpen wat deze emotionele reis inhoudt en hoe ze kunnen helpen.

Verlies kan ons leven stilzetten, terwijl de wereld om ons heen doorgaat. Het kan een gevoel van doelloosheid en intens verdriet teweegbrengen. Maar ik wil je laten weten dat er hoop is, dat er een weg is naar herstel en veerkracht.

 

In slechts vijftien weken laat ik je stralen van verdrietig naar het land van lachbuien, waar tranen een vriendelijke knuffel krijgen en levenslust weer om de hoek komt kijken. Het klinkt bijna als toveren, maar geloof me, het is echt mogelijk. Samen gaan we op avontuur, want je bent niet alleen.

Mijn rugzak vol ervaring en jouw verhalen zorgen voor begrip en erkenning. Samen omarmen we jouw verdriet en zetten we stap voor stap richting lichtpuntjes. Ik sta naast je om het leven weer met open armen te ontvangen, gevuld met hoop en sterkte.

Aarzel niet om mee te doen aan deze reis richting heling. Samen doorbreken we het taboe rond stilgeboorte en miskramen, en bouwen we een warme gemeenschap voor iedereen in deze situatie.

Laten we samen bouwen aan een toekomst vol begrip, medeleven en herstel. Jouw reis naar veerkracht begint hier.

Je hebt een periode van diepe droefheid achter de rug, of je bevindt je er nog middenin, en je verlangt naar hernieuwde levenskracht. Hoewel je vooruitgang boekt, word je telkens weer belemmerd door de omgeving die je raakt met – vaak goedbedoelde – adviezen en opmerkingen.

ik wil weer gewoon gelukkig zijn

Je staat er niet alleen voor! Die innerlijke power van jou is een ware superheld die sterker is dan een tijger op koffie! Samen kunnen jullie die regenboog van positiviteit weer opbouwen, zelfs na een flinke dosis pech.

Diep van binnen zit een schatkist vol mooie momenten te wachten om je hart te vullen met vreugde, ook al is het nu even verstopt. De eenzame momenten kunnen voelen als een olifant op je schouder, terwijl de wereld om je heen vrolijk verder huppelt. Je vraagt je af hoe je die rollercoaster weer op de rails krijgt, voelt je soms schuldig en zelfs een tikkeltje beschaamd. Maar weet je, anderen tot last zijn en onbegrip voelen, maken dat hobbelige pad nog uitdagender.

Ik maak een diepe buiging voor die donkere plek waar je nu bent en wens je een vrolijke dosis veerkracht en levensvreugde toe!

Desiree-van-Nieuwenhoven-kaarsjes-voor-onze-kindjes

hoe voelt dit voor jou?

Wil je – na het verlies van je baby – weer kunnen leven vanuit levenskracht? Weer veerkrachtig in het leven staan. Een leven waarin je je gehoord en gezien voelt? Een leven waar jouw omgeving er op een prettige en ontspannen manier voor jou is? Dat jij dé erkenning krijgt die je echt verdient! Namelijk dat je moeder of vader bent.

Hoe zou het zijn dat je dat weer kunt ervaren door een paar sparringsessies te hebben? Met mij – een moeder die naast een miskraam, twee keer een stilgeboren zoontje heeft gehad – ga jij weer het leven omarmen. Een leven waar jij je  gehoord en gezien voelt. We gaan samen op pad om jou weerbaarder te maken, waardoor je sterker in het leven staat.

mijn eigen ervaring

Na het verlies van mijn zwangerschappen, waarbij ik een miskraam en de twee stilgeboren baby’s Tom en Tim meemaakte, voelde ik diepe droefheid. Het was alsof een deel van mijzelf verdwenen was. Ik ervoer somberheid, depressie en zag elke nieuwe dag als een zware last. In het begin stond mijn omgeving voor me klaar. Ze luisterden, maar hun goedbedoelde opmerkingen deden soms meer kwaad dan goed.

Na deze ervaringen besloot ik dat dit niet langer zo kon doorgaan. Waarom kunnen mensen nog steeds niet openlijk praten over het verlies en verdriet van hun kindje met hun omgeving? Dat kan toch niet de bedoeling zijn van het leven.

Ik besloot hier iets aan te gaan doen. Ik vroeg mezelf af: “Hoe kan ik er zijn voor al die ouders die nog steeds niet de erkenning en steun krijgen die ze verdienen?” Ze de erkenning geven dat ze ouders zijn geworden, zelfs bij het verlies van een stilgeboren kindje, blijf je altijd een ouder.

Daarom heb ik mijn boek: Stilgeboren geschreven, daarin staan mijn eigen ervaringen op liefdevolle manier geschreven maar vooral lees je hoe ik het geluk weer terug heb gevonden na deze intens verdrietige gebeurtenissen. 

Ik merkte zelf dat de omgeving vaak niet weet hoe te reageren heb ik een een kosteloos e-book gemaakt. Dit geeft jouw omgeving handvatten en tips om er echt voor jou te kunnen zijn.

Deze ervaring kan je leven ook heel veel brengen!!

desiree-van-nieuwehoven

als je je afvraagt hoe je passende hulp kunt vragen in jouw omgeving, dan is de oplossing dichtbij

het resultaat

Als moeder van een miskraam (2005) en vervolgens twee stilgeboren jongens Tom (2006) en Tim (2007) heb ik zelf een intensief verwerkingsproces doorlopen. Door deze ervaring kan ik nu jou op weg helpen.

Wat levert dit jou op?

Erkenning en herkenning van het verdriet en het verlies waar je doorheen gaat vanuit eigen ervaring.

Alles mag er zijn in jouw proces, want iedereen rouwt op zijn eigen wijze. Je hoeft je niet groot te houden.

Kunnen delen over wat er in je leeft, wat je bij je omgeving niet kwijt kunt.

Handvatten hoe je gemakkelijker kunt aangeven in je omgeving wat zij voor je kunnen doen.

Onderzoeken wat praktisch toegepast kan worden in het weer grip krijgen op je eigen leven.

desiree-van-nieuwenhoven

Heb jij het gevoel dat…

Je omgeving begrijpt wellicht niet de emoties die je ervaart na het verlies van een kind door een miskraam of stilgeboorte. Ondanks je harde werk om je leven weer op te pakken, besef je dat anderen niet echt begrijpen wat je doormaakt, omdat ze het zelf niet hebben meegemaakt. Vaak wordt verwacht dat het verdriet na verloop van tijd gewoon verdwijnt, terwijl jij weet dat het gemis blijft en de liefde voor je kindje altijd aanwezig is.

Als moeder wil je graag erkenning, want door de zwangerschap ben je wel degelijk moeder geworden. Het is moeilijk om je omgeving duidelijk te maken wat je nodig hebt, wat frustratie, boosheid en machteloosheid met zich meebrengt.

Mensen in je omgeving willen misschien graag helpen, maar weten niet hoe. Het is begrijpelijk dat het lastig is om hulp te vragen als je zelf niet precies weet wat je nodig hebt. Hierdoor voel je je vaak eenzaam en alleen.

 

happy-na-verlies

Het is tijd om te zeggen wat jij nodig hebt

♥  Elke ouder die een miskraam of stilgeboorte heeft meegemaakt, verdient warmte, liefde en een luisterend oor.
♥ Het kan lastig zijn voor de omgeving om op de juiste manier steun te bieden.

♥ Iedereen verlangt naar erkenning en begrip.

♥ Rouwverwerking is voor elk individu uniek.

♥ Sommige ouders hebben behoefte aan een luisterend oor en willen hun verhaal herhaaldelijk delen, terwijl anderen juist praktische hulp nodig hebben.

♥ Vaak is het duidelijk waar de behoefte aan steun ligt.

 

Reviews

Wat gun ik iedere vrouw met een of meerdere miskramen of stilgeboren kindjes een traject bij Desirée.

Ik ontmoette Desirée op een business-event en haar verhaal en missie raakten mij diep. Na de meeting hadden we persoonlijk contact en ben ik ingestapt in het traject bij haar. Ook al was het al 13 jaar geleden dat ik mijn laatste miskraam had. Er was nog zoveel wat ik toen niet goed een plek had gegeven. Simpelweg omdat het een te groot verdriet was.
In het traject zijn we in gesprek gegaan over de gebeurtenissen en dat was zo helend. Desiree weet vanuit haar ervaring en heeft daardoor geen uitleg nodig. En écht begrip….. dat voel je. Dat is wezenlijk anders als mensen die je aanhoren. Voor mij hebben mijn kindjes nog meer hun eigen plek gekregen in mijn leven en heb ik ze nog meer vrij kunnen laten. In liefde.
Wat gun ik iedere vrouw met een of meerdere miskramen of stilgeboren kindjes een traject bij Desirée.

Geertje moeder van twee dochters en heeft 9 miskramen gehad

Dankjewel voor je steun, het begeleiden en coachen in mijn rouw om Boet 💜 vooral ben ik je dankbaar dat jij – samen met Tim en Tom 💙💙 – mij geholpen hebt om op eigen kracht weer gelukkig te kunnen en mogen zijn. 2 juni dag van de Stilgeborenbaby een heel mooi intitatief en vind ik heel dapper van je Desirée.

Marjon moeder van de stilgeboren Boet

De 1-op-1 coachcall met Desirée was heel erg fijn. Het voelde direct veilig en vertrouwd, waardoor praten over een moeilijke gebeurtenis ineens fijn voelt in plaats van zwaar. Desirée voelt precies aan wat jij op dat moment nodig hebt.

Kayleigh kreeg een miskraam

Het één op één traject wat Desiree geeft heeft mij geholpen om te groeien als moeder met 5 miskraamkinderen. Gelukkiger worden met alles wat ermee te maken heeft.

Zij begrijpt je verdriet, je verlies, je rouwproces en met haar Stillborn Sisterhood helpt ze vrouwen het samen te verwerken. Steun te zoeken bij elkaar. Te spiegelen dit doet ze nog meer in de één op één sessies.

Alle ervaringen die ik heb met Desirée zijn top. Ze kan zich verplaatsen en voelt exact aan wat je op dat moment nodig hebt.

Tamara heeft 5 miskraamkindjes

De eerste keer dat wij samen een gesprek hadden zat ik echt vast, en ik wist niet meer hoe ik verder moest. Ik was moe, verdrietig, gefrustreerd en onberijkbaar.

Het gesprek met Desirée heeft mij toen heel erg geholpen en ik heb er echt veel aan gehad, tijdens het gesprek kwamen er antwoorden op mijn vragen die ik had en ik kon weer een beetje contact maken met andere.

De andere gesprekken die we hadden hielpen me ook weer contact maken met mezelf en kreeg eindelijk ook weer meer energie.
Door het uitten van mijn frustratie, emotie en gevoelens, ben ik me heel veel beter gaan voelen en Desirée luistert met veel aandacht en heeft verder geen oordeel.

Ze heeft echt het beste met je voor en wil je graag door zo’n proces heen helpen. Ik raad het zeker aan dat als je met dit allemaal zit haar te contacteren en een gesprek met haar te hebben.

Amanda kreeg een miskraam

of….. je gaat voor het erkenningstraject

Een Erkenningstraject bevat 5 persoonlijke sessies. Tijdens deze ontmoetingen bespreken we wat jou dwarszit en wat jou ervan weerhoudt om helemaal happy te zijn. We spreken elkaar elke 3 weken zodat je ruimte hebt om te integreren wat we besproken ehbben.

Elke persoonlijke sessie duurt ongeveer een uur.

Soms kan je baas een duwtje geven in het proces waar je in zit. Misschien een goed idee om dit met hem te bespreken, want bedrijven hebben vaak centjes opzij voor zulke zaken, waarbij de baas de BTW kan terugkrijgen.

En tja, het is ook in het belang van je baas dat jij weer fluitend je vitaliteit terugpakt en vol energie aan de slag kunt!

investering in jezelf voor dit traject is Eur 500,00 incl. BTW. 

Het verlies van een kind wordt gezien als een van de ergste ervaringen die iemand kan meemaken.

Uit eigen ervaring weet ik dat dit waar is.

Wat zou jij doen?

Stel je voor, je hebt nog maar één jaar of minder te leven?

Wat is dan het allerbelangrijkste voor jou om te doen?

Zou je dan jouw diepste wensen volgen?

Zou je dan de dingen doen die jou echt vreugde en geluk brengen?

de oplossing

Na flink wat zelfreflectie was het antwoord daar, klaar en duidelijk. Ik had het door! Mijn missie? Moeders steunen die – net als ik – een baby hebben moeten loslaten!

Ik wil die moeders zien opbloeien na het verlies, dat ze zich begrepen en gesteund voelen. Ik wil dat ze omringd worden door begrip en liefde, want elke ouder verdient die steun, zeker na zo’n hartverscheurend verlies. Ik gun elke ouder – zowel mama’s als papa’s – een sprankje geluk te midden van hun verdriet.

Het leven straalt pas echt als je je verdriet trotseert en er samen met liefde aan werkt. Laat je verdriet niet de baas over je spelen. Nee, omarm de liefde voor je kleintje. Dat heb ik – na een hobbelige weg – gedaan en nu straal ik meer dan ooit. Mis ik mijn kindjes Tom en Tim? Zeker, ik had niets liever gewild dan hen te zien opgroeien tot geweldige jongemannen. Maar mijn leven heeft een andere wending genomen en ik omarm die volledig.

Mijn grootste verlangen

Elke moeder die te maken heeft met babyverlies, moet zich gehoord en gezien voelen.
Ze verdient erkenning en moet weer volop van het leven kunnen genieten, het vuur van het leven voelen.

Wie ben ik volgens anderen

Desirée van Nieuwenhoven, een moedige moeder met een missie om babyverlies uit de taboesfeer te halen, komt oorspronkelijk uit Nederland. Haar leven nam een tragische wending na het hartverscheurende verlies van haar twee stilgeboren zoons, Tom (2006) en Tim (2007), wat haar inspireerde om openlijk te praten over stilgeboorte en bewustzijn te creëren rond dit onderwerp.

Als initiatiefneemster van de ‘Dag van de Stilgeboren Baby’ op 2 juni, zet Desirée zich actief in om bewustzijn te verspreiden rond stilgeboorte door haar eigen ervaring te delen als spreker en interactieve gesprekspartner. Haar lezingen en workshops dragen bij aan een betere ondersteuning van ouders tijdens hun rouwproces.

Desirée van Nieuwenhoven is een inspirerende stem in het doorbreken van het taboe rond stilgeboorte, met waardevolle bijdragen als spreker bij verloskundigenpraktijken, ziekenhuizen en vriendengroepen, en haar ondersteunende werk voor vele ouders. Haar verhaal heeft velen geraakt en heeft bijgedragen aan het bespreekbaar maken van stilgeboorte.

Naast haar missie heeft Desirée een passie voor het ontdekken van de wereld en het bereiden van heerlijke maaltijden. Ze beschrijft zichzelf als nuchter, veerkrachtig en positief, ondanks de uitdagingen die het leven haar heeft gebracht. Desirée straalt levenskracht uit en nodigt anderen uit om met haar te genieten van de prachtige reis die het leven is.😊

 

Als je intuïtie je aanspoort om dit te doen,
is er vast een reden voor…

Het tijd wordt dat je voor jezelf gaat kiezen

Het tijd is dat je weer gaat leven

Het is tijd om aan te geven wat jij nodig hebt

Er zijn anderen die ook van ver komen en nu echt gelukkig zijn.

Het besef dat je niet alleen bent in deze ervaring kan je motiveren om weer actief te gaan leven

Omdat je klaar bent om eindelijk JA te zeggen tegen jezelf en je weer wilt gaan leven

Besef dat je leven nog niet voorbij is

Omdat je niet wilt leven met het gevoel dat je baby voor niets is overleden.

Weet je het nog niet zeker?

Of heb je nog vragen hoe ik je ga helpen?

Vul het contactformulier in, dan plannen we een kennismakingsafspraak om te ervaren of we een klik hebben.

Contactformulier

Bekend van

OOGtv-ik-wil-stilgeboorte-besprekbaar-maken
speciale-dag-2-juni-linda alles rondom stilgeboorte bespreekbaar maken
VillaVdB-het-taboe-rondom-stilgeboorte-bespreken alles rondom stilgeboorte bespreekbaar maken
De-Stentor-Het-verdriet-achter-reclames-voor-Moederdag-13-mei-2023

Om mijn missie te bereiken sta ik regelmatig in de media. Ik gun elke ouder –  die te maken heeft met stilgeboorte, miskraam of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap – dat zij zich gehoord en gezien voelen. Elke ouder verdient die erkenning te krijgen, zeker bij een stilgeboorte of miskraam.

oogtv
leeuwarder-courant
villa-vdb
dvhn alles rondom stilgeboorte bespreekbaar maken
de-telegraaf
rtvdrenthe alles rondom stilgeboorte bespreekbaar maken
alles rondom stilgeboorte bespreekbaar maken
groningerkrant
de-stentor
vrouw-detelegraaf
actiefonline
de-krant

Contactinformatie

Desirée van Nieuwenhoven
contact@desireevannieuwenhoven.nl
KvK 81943504
BTW NL0032623160B26

partners

Kaartje2Go

© 2022 – 2024 Desirée van Nieuwenhoven 
Fotografie Renée van der Heide In Beeld