reviews boek: stilgeboren

Lees hier een aantal van de reviews op het boek Stilgeboren: uit liefde geschreven voor Tom en Tim.

Gea Schutter:
Desirée heeft een boek geschreven recht uit het hart en het zal daarom menigeen aanspreken.
Zij heeft het verlies van haar twee stilgeboren kinderen met ons, de lezer, op deze aansprekende manier willen delen.
Veel jonge moeders en ouders die met eenzelfde drama te maken hebben gehad zullen zich in dit verhaal herkennen.
Zij zullen wellicht troost putten uit de manier waarop Desirée na deze hartverscheurende gebeurtenissen weer een zinvolle betekenis aan haar leven heeft gegeven.
Tegelijkertijd zal de herinnering aan haar beide jongens onuitwisbaar blijven. Dit fraai vormgegeven boek zal niemand onberoerd laten.

Geertje Noorlander: 

Een prachtig liefdevol boek

Een liefdevol boek over ontzettend verdrietige gebeurtenissen. Desirée heeft de ziekte en de processen die zij doorgemaakt heeft rondom het verlies van Tom en Tim, rondom haar relatie en hun omgeving op een mooie manier omschreven. Ze heeft het talent dat dit boek, over dit onbeschrijfelijke verdriet, niet als een heel ‘zwaar’ boek voelt. Ik vond het fijn om naar haar eigen stem te luisteren. Dit boek is een aanrader voor iedereen die ooit zelf een stilgeboren kindje heeft gehad. Ook voor mensen die een miskraam hebben gehad is er veel herkenning in dit boek te vinden. In dit boek vind je ook waardevolle tips voor de omgeving. Een inkijkje in wat er allemaal speelt en gebeurt waar je soms vanuit de omgeving de vinger niet op kunt leggen.

Annemarie Wolters:
Voor lotgenoten een boek vol herkenning! Voor vrienden/familie aan de zijlijn het besef dat families met een stilgeboren baby nooit de voor ons normale ups en downs zullen ervaren (eerste stapjes, zwemdiploma, brutale pubers, eerste rijles, vriendjes of vriendinnetjes, eerste biertje).
Een aanrader voor een ieder omdat een familie met levende kinderen zich niet kan verplaatsen in de pijn/verdriet en vooral hoe hiermee om te gaan.
Danke Desiree voor het delen van dit persoonlijke verhaal!

Heleen Eckermann:
Wat een prachtig en intensief boek. Desirée vertelt precies wat ze heeft meegemaakt. Je wordt er stil en verdrietig van maar ziet ook de kracht die in haar zit om na deze zware jaren weer verder te kunnen met het leven én met haar jongens Tom en Tim in haar hart. Ze is sterk en ondanks alles positief!
Het leest heel prettig, net alsof je met haar praat en er staat ook veel informatie in voor lotgenoten en geïnteresseerden.
Het boek is zeker aan te raden en is voor ons allemaal een wegwijzer in zware tijden!

Esther van Helden:
Desirée heeft heel goed verwoord wat het is om mama te worden van een stilgeboren kindje. Ook mama’s van een stilgeboren kindje, blijven altijd een mama.
Hoe prachtig is het dat ze dit met anderen heeft gedeeld, hoe verdrietig het ook is en ze er voor andere mama’s is om een luisterend oor te bieden en ervoor te zorgen dat deze kindjes NOOIT worden vergeten.
Ik zal Tom 💙en Tim 💙dan ook nooit vergeten, ze zijn en blijven voor altijd mijn neefjes, ook al zijn ze er niet fysiek, wel altijd in mijn hart 💕.

Véronique van der Gucht:
Desirée haar boek, verhaal, heeft mij geraakt tot in het diepst van mijn hart. Soms voelde en leefde is zo hard mee en zag ik mezelf in de ziekenhuiskamer staan. Precies alsof ik van boven alles kon meevolgen. Hierdoor ervaarde ik verdriet, woede en ongeloof. Ongeloof voor deze twee onwezenlijke gebeurtenissen. Gebeurtenissen die geen enkele vrouw zou hoeven te beleven. Mijn achting naar Desirée toe is enorm groot. Haar moed, doorzettingsvermogen, kracht en liefde voor Tom en Tim hebben haar naar dit boek geleid. Een boek die alle vrouwen kunnen helpen en helen in dezelfde situatie. Een echte aanrader voor iedereen.

Johanna Aten:
Wat een mooi geschreven boek. Met emoties en liefde voor twee lieve jongens! Lieve schrijfster Desiree wat zul jij je vaak angstig en eenzaam hebben gevoeld. Er kwamen veel emoties bij me los! Heb er af en toe uit liefde voor jou en voor Tom en Tim om zitten te huilen. Maar met een heel goed gevoel. Lieve moeder van twee jongens. Je hebt wat met me gedaan. Dank.

Kor Bolhuis:
Een aangrijpend boek in liefde geschreven. Krachtig in het verhaal en waardevol voor lotgenoten maar ook voor mensen in de omgeving; zijnde familie of vrienden. Goede handreikingen om Stilgeboren Kinderen bespreekbaar te maken.

Roelie Jonker:
Zo mooi en liefdevol schrijft Desiree over haar stilgeboren baby’s Tom en Tim.Wat een verdriet, hoe ze hier is mee om gegaan en al de mensen dier er voor haar waren.Ook zo mooi dat ze haar ervaringen met anderen wil delen en wil laten inzien dat je na het verliezen van je kindje ook weer gelukkig kunt worden. Zeker een aanrader om te lezen.

Arjan Pronk:
Heel indrukwekkend, bijzonder en mooi en ontroerend en emotioneel dat Desirée haar ervaringen van haar stilgeboren zoons Tom en Tim op deze wijze beschrijft en deelt met lotgenoten. Respect.

Philippine de Boer:
Een liefdevol mooi oprecht geschreven boek, waarin duidelijk wordt gemaakt wat het betekent een stil geboren kindje te krijgen en je krijgt als omgeving inzichten wat iemand die dit overkomt nodig zou kunnen hebben! Aanrader ook voor naasten, mensen in zorg die hiermee in aanraking komen!

Diana Schats:
Wat ontzettend mooi en knap geschreven door Desiree. Ik herken heel veel van haar emoties, wat had ik dit boek al graag 28 jaar eerder gehad. Bij het verlies van ons zoontje Jesper ervaarde ik veel van de gevoelens die Desiree zo ontroerend en treffend omschrijft. Een waardevol boek voor iedereen die het van dichtbij heeft meegemaakt, maar ook voor alle hulpverleners.

Geertje Noorlander:
Een prachtig liefdevol boek.
Een liefdevol boek over ontzettend verdrietige gebeurtenissen. Desirée heeft de ziekte en de processen die zij doorgemaakt heeft rondom het verlies van Tom en Tim, rondom haar relatie en hun omgeving op een mooie manier omschreven. Ze heeft het talent dat dit boek, over dit onbeschrijfelijke verdriet, niet als een heel ‘zwaar’ boek voelt. Ik vond het fijn om naar haar eigen stem te luisteren. Dit boek is een aanrader voor iedereen die ooit zelf een stilgeboren kindje heeft gehad. Ook voor mensen die een miskraam hebben gehad is er veel herkenning in dit boek te vinden. In dit boek vind je ook waardevolle tips voor de omgeving. Een inkijkje in wat er allemaal speelt en gebeurt waar je soms vanuit de omgeving de vinger niet op kunt leggen.

Mariëtte van Wijlick
Intens, ontroerend, pakkend, oprecht en krachtig. Desirée vertelt haar persoonlijke verhaal. Haar verhaal waar velen zich in zullen herkennen: het proces, het verdriet en de pijn die het verlies met zich meebrengt. Ik hoop dat meer mensen het vertrouwen krijgen om erover te praten. Dit boek helt daar zeker bij.

Anoniem:
Liefde en mooi uit het hart geschreven.

Urmi Ramparichan:
Het boek Stilgeboren: uit liefde geschreven voor Tom en Tim heb ik in één adem uitgelezen. Het boek geeft zoveel inzichten op diverse vlakken. Desirée neemt je mee in haar verhaal waardoor je als ‘buitenstaander’ je veel beter kunt inleven in wat het betekent als iemand in je omgeving een stilgeboorte of miskraam meemaakt.

Alle stappen en fasen komen aan bod. De titel Stilgeboren vind ik erg mooi gekozen. Stilgeboren klinkt zoveel eerbiediger dan een dode baby. Wat ik persoonlijk heel fijn vind is dat jouw boek vrij is van zelfbeklag en sentimenteel gedoe. Jij schrijft over de pure pijn die je je hele leven mee zult dragen. Want je wilt dit niet vergeten want je ben moeder van Tom en Tim die in een andere wereld zijn.

Jouw boek raakt een onderwerp dat veel mensen aan zal spreken. Niet alleen bij jongeren maar ook bij ouderen. Er zijn nog zoveel onverwerkte emoties over dit onderwerp. Zeker toen jaren geleden er nog een andere aanpak vanuit verloskunde was. De baby’s werden weggehaald en de moeder mocht haar kindje niet zien of vasthouden. Ook werden er geen foto’s gemaakt. Dit boek geeft de moeders die dit destijds hebben meegemaakt herkenning en ondersteuning.

Het zou goed zijn als iedereen dit boek zou gaan lezen. Dan komt er meer begrip en inlevingsvermogen. Daardoor kan de samenleving meer empathie tonen aan degene die het heeft meegemaakt. De omgeving heeft moeite met het geven van een adequate reactie op een dergelijk onderwerp. Niet alleen de reactie naar degene die het is overkomen, maar ook hoe vrienden, collega’s, familie, buren reageren naar degene die verdriet heeft. Dit onderwerp is nu eenmaal een onderwerp dat veel vaker voorkomt dan we ons realiseren.

Inge Poelman:
Stilgeboren: uit liefde geschreven voor Tom en Tim.

Desirée vertelt over het verlies van haar zoontjes Tom en Tim.
Het boek is meelevend, ontroerend.
Gewoonweg alle emoties kwamen er in voor.

Het is een aanrader voor ouders die ook een kindje hebben moeten afgeven, maar ook voor naaste familie, vrienden, collega’s,… eigenlijk voor iedereen. Het geeft ook tips hoe je met de ouders kan omgaan en hun helpen met hun verdriet/verlies.

Dankjewel Desirée om je verhaal met ons te delen.

Patrick van Gils:
Ik heb het boek van Desirée van Nieuwenhoven gelezen. Een hartverscheurend en meeslepend verhaal. Ik heb veel bewondering dat zij haar eigen ervaringen, recht uit het hart, op papier heeft kunnen en ook durven zetten. Het heeft me geraakt en geïnspireerd. Aangrijpend. Indrukwekkend. Het boek is een lichtpunt voor al die mensen die direct of indirect met een stilgeboren baby te maken hebben. Dan geeft dit boek hoop, kracht en richting. Aanrader! Patrick van Gils

Miranda Ouwehand:
Een boek met een gouden randje. Heel bijzonder en emotioneel om te lezen wat er nu eigenlijk allemaal gebeurt. Als je iemand kent vraag je vaak wel tussen neus en lippen door ‘hoe gaat het met je?’ en krijg je vaak een ‘goed’ of een kort antwoord. Ook wat er nu echt speelt rondom een stilgeboorte krijg je meestal nooit te helemaal horen. Desirée vertelt zo mooi en intens haar verhaal, het hele verhaal. Dit deed mij inzien dat je als naaste geen idee hebt, niet als je het niet zelf hebt meegemaakt.
Ook merk ik dat er toch een soort van taboe op rust. Na een tijdje vraag je er eigenlijk niet meer zo naar. De geboortedag wordt vergeten. Het leven ‘gaat gewoon’ door. Dat verwacht je onbewust en onterecht ook van de ouders van een stilgeborenbaby. Voor mij een eyeopener, het boek heeft een mooie boodschap.
Echt een aanrader om te lezen, niet alleen als ouders van een stilgeborenbaby, maar ook als vrienden, familie, kennissen en naasten. Je krijgt een goed beeld hoe het echt is, je snapt veel beter wat er allemaal speelt, maar ook wat er jaren later nog steeds speelt. Het verdriet verdwijnt niet, het gemis blijft. Al krijgt het (als het goed is) wel een mooi plekje. Maar stilgeboren betekent zeker niet stilgezwegen.
Dank je wel Desirée.

Amy Gerritsma:
Een aangrijpend en ook mooi boek om te lezen. Zeker een aanrader als je zelf te maken hebt of met iemand in je omgeving die een stilgeboren kindje heeft en je wil begrijpen/steun bieden.

Aryan Hopster:
Het boek stilgeboren is een echte aanrader voor iedere ouder en of familieleden vrienden die in hun omgeving te maken hebben gehad met een miskraam en of een kind dat dood ter wereld kwam. In het boek stilgeboren beschrijft Desiree exact wat het allemaal met je gevoel doet en waar je allemaal mee te maken krijgt en wat je voor beslissingen je in het heetst van de strijd moet nemen.

Aafke Maat:
Desirée haar boek heeft mij enorm geraakt. Haar verhaal is niet alledaags ik vind het erg knap hoe zij na zo’n intens verdrietige periode weer in het leven staat. Dit boek gaat veel lotgenoten helpen. Het boek geeft veel (h)erkenning en ondersteuning.

Idse Starke:
Ik had nog nooit gehoord van het wooord “Stilgeboorte”, maar Desiree heeft duidelijk uitgelegd de betekenis van het woord in haar boek. En van
“HELLP “ had ik ook nog nooit van gehoord. In haar boek wordt dit allemaal duidelijk. Ik hoop dat ze met haar boek veel mensen kan helpen.

Roel Dikkers:
Voor diegene die geïnteresseerd is in al de problemen die het Hellp-syndroom met zich meebrengt is het boek dat Desiree heeft een aanrader. Zij heeft in begrijpelijke taal duidelijk kunnen maken wat het Help-syndroom zowel medisch en menselijk met zich meebrengt.

Olaf Heijnen:
Het boek heb ik in een keer uitgelezen. Wat mooi geschreven.
Het raakt me enorm hoe Desiree ons laat mee kijken in deze periode van vreugde en verdriet. Zelf heb ik meerdere mensen in mijn omgeving die ook stil geboren kinderen hebben. Desiree leert ons hoe we als vrienden van lotgenoten hiermee om kunnen gaan. Ook heb ik een lezing bij mogen wonen waar ik mensen met hun pijn zag. Door de verhalen ontstond er een enorme positieve energie en mooie ontlading tussen de mensen. Het boek is een aanrader voor iedereen.

Celia Rienks:
Dat het krijgen van een kind niet zo vanzelfsprekend is beschrijft Desirée in haar boek: Stilgeboren. Het is een zeer persoonlijk verhaal geworden waarin zij haar zwangerschappen beschrijft die eindigen in een miskraam en twee stilgeboren zoontjes Tom en Tim en wat dat met haar heeft gedaan. Nu 16 jaar later laat ze zien dat ondanks alle verdriet en gemis zij ook weer gelukkig kan zijn. Hopelijk kan dit boek een steun zijn voor vrouwen die dit ook meegemaakt hebben.

Ellen Exterkate:
Een heel persoonlijke, aangrijpen en informatief boek.
Desirée vertelt haar verhaal omtrent alles wat zij heeft meegemaakt voor, tijdens en na de stilgeboortes van haar geliefde zoons Tim en Tom.
Het is pakkend geschreven waardoor je het in één adem uitleest. Het heeft mij ook emotioneel geraakt waardoor ik menig traantje heb weggepinkt.
Een echte aanrader om te lezen en als cadeau te geven.

Dorien:
Ik heb het boek in één dag uitgelezen. Indrukwekkend! Ik denk dat het boek heel veel mensen kan helpen. Het gaat niet alleen over enorme verdriet rond het verlies van twee kindjes maar ook over het omgaan met verlies in het algemeen. Desiree omschrijft de wanhoop, de fasen van rouw en hoe zij hier uiteindelijk uit kwam. Heel moedig om zo’n kwetsbaar en persoonlijk verhaal te delen en het onderwerp daarmee beter bespreekbaar te maken. Ze sluit het boek ook af met een aantal concrete tips.

©2022 – 2023 Stilgeborenbaby | KvK 81943504 | BTW NL0032623160B26
Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring | AVG