wij willen het taboe doorbreken!
nodig desirée uit als spreker

Wij zijn vastbesloten om een belangrijk onderwerp aan te pakken dat nog steeds omgeven is door ongemak en stilte: stilgeboorte en miskraam. Als Verloskundige, Gynaecoloog, Ziekenhuis, Begrafenisondernemer, Uitvaartorganisatie of Rouwverwerker, ben je ongetwijfeld bekend met de impact die dit verdriet heeft op jouw cliënten.

Daarom nodigen we jou uit om Desirée, een inspirerende spreker, uit te nodigen voor een bijzondere bijeenkomst. Desirée is niet alleen een ervaren professional, maar ook iemand die persoonlijk heeft ervaren wat het betekent om stilgeboorte te doorstaan, na het verlies van haar twee zoontjes Tom (2006) en Tim (2007).

Het onderwerp stilgeboorte en miskraam wordt vaak vermeden, omdat het als lastig en confronterend wordt gezien.

Begrijpelijk, maar juist door dit taboe te doorbreken kunnen we steun bieden aan degenen die met dit verdriet te maken krijgen.

Desirée heeft als missie om stilgeboorte uit de taboesfeer te halen en heeft hier al veel positieve ervaringen mee als spreker.

HELP jouw cliënten door een bijeenkomst te organiseren

Help ons het taboe te doorbreken en het onderwerp stilgeboorte en miskraam op een liefdevolle en begripvolle manier bespreekbaar te maken. Neem nu contact met ons op en samen maken we het verschil!

Let op: Deze bijeenkomst is bedoeld voor professionals en anderen die werken met zwangere vrouwen en cliënten die te maken hebben met stilgeboorte of miskraam, evenals begrafenisondernemers, uitvaartorganisaties en rouwverwerkers.

Wat kun je verwachten tijdens een bijeenkomst met Desirée?

Ze gaat verder dan alleen het delen van haar persoonlijke verhaal. Ze betrekt deelnemers actief in het gesprek, zodat zij zich gehoord en gezien voelen. Het draait om erkenning en verbondenheid, zodat de aanwezigen de ruimte krijgen om hun eigen verhaal te delen en steun te vinden bij anderen.

Na afloop van de inspirerende sessie is er gelegenheid voor een signeersessie van Desirée’s boek “Stilgeboren”. Dit boek biedt lotgenoten erkenning en herkenning en is ook zeer waardevol voor de omgeving. Het geeft hen inzicht in hoe zij hun geliefden kunnen ondersteunen na het verlies van een baby.

Wil jij als professional deze belangrijke stap zetten om stilgeboorte en miskraam bespreekbaar te maken? Nodig Desirée dan uit als spreker op jouw bijeenkomst! Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en steun bieden aan iedereen die met dit verdriet te maken heeft.

Wat anderen vinden van Desirée als spreker

Op 25 april 2023 heb ik samen met Desirée een avond georganiseerd voor ouders die hun kindje rondom de zwangerschap hebben verloren.

Dit in het kader van mijn 25 jarige lustrum als verloskundige niet alleen te vieren voor alle “gewone ouders”, maar ook  door een stem geven aan hen die moeder zijn geworden, maar het kindje niet zien opgroeien. Er waren 14 moeders en 1 vader gekomen, ieder met hun eigen verhaal, korter of echt al langer geleden.

Desiréee opende de avond met een warm welkom en een kaarsje aansteken voor elk sterrekindje die er bij had moeten zijn. De verbinding was voelbaar en de zorgvuldigheid waarmee deze avond opgebouwd was, maakte dat iedereen aan het woord kwam en zich erkend voelde als ouder. Aan het eind las Desiree nog een passage uit haar mooie boek en ging een ieder gesterkt huiswaarts.

Ik zou het elke verloskundigenpraktijk aanraden om zoiets te organiseren, omdat het zo waardevol is en recht doet aan alle moeders en vaders.
Sanne Brons, Verloskundige Sanne

13 juni was Desirée als spreker te gast bij de ledendag van de Vereniging Life Coaches Nederland (VLCN). Klik om te horen hoe Cynthia het ervaren heeft.

Cynthia Gielens, Fika Coaching

Vanaf de eerste minuut boeide Desirée iedereen me met haar eerlijke en open verhaal over haar stil geboren kindjes Tom en Tim. Doordat zij er zelf zo makkelijk over lijkt te praten, ontstond er direct al een veilige sfeer waarin vragen gesteld konden worden. Ouders van stil geboren kindjes herkenden zich duidelijk in haar verhaal en voelden zich veilig genoeg om dit ook te delen. Zo’n lezing bijwonen is een aanrader. Niet alleen voor lotgenoten maar zeker ook voor professionals en omstanders, zoals ik die graag beter willen begrijpen waar iemand doorheen gaat wanneer een kindje stil geboren wordt.

Miranda Siebel, Aanwezige bij lezing in Roosendaal 17 november 2022

Desiree weet als geen ander HOE het voelt om stil geboren kindjes te krijgen. Wat zo mooi is van Desiree is dat zij haar verlies heeft omgezet in een kracht. En die kracht met mannen en vrouwen deelt die zich ook hier in vinden. Zij heeft met haar Sisterhood zoveel de wereld te geven. Omdat er nog een groot taboe is op dit onderwerp. Maar Desiree zet dit op de kaart en in een positief licht. Een power die iedere moeder en vader nodig heeft. Afgelopen 13 september hield ze haar eerste talk op mijn event: verrassend makkelijk verkopen met een sterk netwerk.

Daar kon Desiree feilloos aangeven hoe ze haar missie en visie ziet voor gelijkgestemden en wat ze daarmee gaat bereiken.
Het is een feest om met Desiree te werken!

Francina van den Berg, Master Your Business Moves

Heb je vragen? Laat het me weten!

Ik vind het leuk om met jou in contact te komen en jouw vragen te beantwoorden. Vul onderstaand formulier in om contact met mij op te nemen. Je kunt mij ook vinden op Social Media en daar een berichtje achter laten.

Ik ben te bereiken op alle dagen van 8.30 – 17.30 uur. Je krijgt binnen 1 dag antwoord.

1 + 4 =

Contactinformatie

Desirée van Nieuwenhoven
contact@desireevannieuwenhoven.nl
KvK 81943504
BTW NL0032623160B26

Onze partners

Kennis.shop

© 2022 – 2024 Desirée van Nieuwenhoven 
Fotografie Renée van der Heide In Beeld