ik wil met professionals babyverlies een stem geven!
nodig mij uit als spreker

Ik ben vastbesloten om een belangrijk onderwerp aan te pakken dat nog steeds omgeven is door ongemak en stilte: stilgeboorte en miskraam.

Als Verloskundige, Kraamverzorgster, Gynaecoloog, Ziekenhuismedewerker, Arboarts, Begrafenisondernemer, Uitvaartorganisatie of Rouwverwerker, ben je ongetwijfeld bekend met de impact die dit verdriet heeft op jouw cliënten.

Daarom nodigen we jou uit om mij, een inspirerende spreker, uit te nodigen voor een bijzondere bijeenkomst. Ik ben niet alleen een ervaren professional, maar ook iemand die persoonlijk heeft ervaren wat het betekent om stilgeboorte en miskraam te doorstaan want ik heb afscheid moeten nemen van een miskraamkindje – dat gevoelsmatig een meisje was en de naam – Jasmijn (2005) heeft gekregen heb twee stilgeboren zoontjes Tom (2006) en Tim (2007).

Het onderwerp stilgeboorte en miskraam wordt vaak vermeden, omdat het als lastig en confronterend wordt gezien.

Begrijpelijk, maar juist door dit juist wel bespreekbaar te maken kunnen we steun bieden aan degenen die met dit verdriet te maken krijgen.

Het is mijn missie om babyverlies een stem te geven en van een stilgeboorte geen zwijggeboorte te maken. Ik heb al menig professional een andere kijk gegeven op hoe het ook kan. 

HELP jouw cliënten door een bijeenkomst te organiseren

Laten we samen babyverlies een stem geven en op een warme en begripvolle manier het onderwerp van stilgeboorte en miskraam bespreekbaar maken. Neem contact met mij op en laten we samen een verschil maken!

Let op: Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor professionals en anderen die werken met zwangere vrouwen en cliënten die te maken hebben gehad met stilgeboorte of miskraam, evenals begrafenisondernemers, uitvaartorganisaties en rouwverwerkers.

Wat kun je verwachten tijdens een bijeenkomst met Desirée?

Ik ga verder dan alleen het delen van mijn persoonlijke verhaal. Want ik betrek deelnemers actief in het gesprek, zodat zij zich gehoord en gezien voelen. Het draait om erkenning en verbondenheid, waardoor de aanwezigen de ruimte krijgen om hun eigen verhaal te delen en inzichten te krijgen hoe zij hun werk bij babyverlies een nog betere invulling kunnen geven. 

Na de inspirerende sessie is er gelegenheid voor een signeersessie van Desirée’s boek “Stilgeboren”. Dit boek biedt zoveel inzichten en geeft handvatten hoe professionals ouders die met babyverlies te maken hebben dat kunnen bieden waar ze behoefte aan hebben.

Ben jij als professional klaar om het taboe rond stilgeboorte en miskraam te doorbreken? Nodig mij uit als spreker op jouw bijeenkomst! Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en steun bieden aan iedereen die met dit verdriet te maken heeft.

Wat anderen vinden van Desirée als spreker

Op 25 april 2023 heb ik samen met Desirée een avond georganiseerd voor ouders die hun kindje rondom de zwangerschap hebben verloren.

Dit in het kader van mijn 25 jarige lustrum als verloskundige niet alleen te vieren voor alle “gewone ouders”, maar ook  door een stem geven aan hen die moeder zijn geworden, maar het kindje niet zien opgroeien. Er waren 14 moeders en 1 vader gekomen, ieder met hun eigen verhaal, korter of echt al langer geleden.

Desiréee opende de avond met een warm welkom en een kaarsje aansteken voor elk sterrekindje die er bij had moeten zijn. De verbinding was voelbaar en de zorgvuldigheid waarmee deze avond opgebouwd was, maakte dat iedereen aan het woord kwam en zich erkend voelde als ouder. Aan het eind las Desiree nog een passage uit haar mooie boek en ging een ieder gesterkt huiswaarts.

Ik zou het elke verloskundigenpraktijk aanraden om zoiets te organiseren, omdat het zo waardevol is en recht doet aan alle moeders en vaders.
Sanne Brons, Verloskundige Sanne

13 juni was Desirée als spreker te gast bij de ledendag van de Vereniging Life Coaches Nederland (VLCN). Klik om te horen hoe Cynthia het ervaren heeft.

Cynthia Gielens, Fika Coaching

Vanaf de eerste minuut boeide Desirée iedereen me met haar eerlijke en open verhaal over haar stil geboren kindjes Tom en Tim. Doordat zij er zelf zo makkelijk over lijkt te praten, ontstond er direct al een veilige sfeer waarin vragen gesteld konden worden. Ouders van stil geboren kindjes herkenden zich duidelijk in haar verhaal en voelden zich veilig genoeg om dit ook te delen. Zo’n lezing bijwonen is een aanrader. Niet alleen voor lotgenoten maar zeker ook voor professionals en omstanders, zoals ik die graag beter willen begrijpen waar iemand doorheen gaat wanneer een kindje stil geboren wordt.

Miranda Siebel, Aanwezige bij lezing in Roosendaal 17 november 2022

Desiree weet als geen ander HOE het voelt om stil geboren kindjes te krijgen. Wat zo mooi is van Desiree is dat zij haar verlies heeft omgezet in een kracht. En die kracht met mannen en vrouwen deelt die zich ook hier in vinden. Zij heeft met haar Sisterhood zoveel de wereld te geven. Omdat er nog een groot taboe is op dit onderwerp. Maar Desiree zet dit op de kaart en in een positief licht. Een power die iedere moeder en vader nodig heeft. Afgelopen 13 september hield ze haar eerste talk op mijn event: verrassend makkelijk verkopen met een sterk netwerk.

Daar kon Desiree feilloos aangeven hoe ze haar missie en visie ziet voor gelijkgestemden en wat ze daarmee gaat bereiken.
Het is een feest om met Desiree te werken!

Francina van den Berg, Master Your Business Moves

Heb je vragen? Laat het me weten!

Ik vind het leuk om met jou in contact te komen en jouw vragen te beantwoorden. Vul onderstaand formulier in om contact met mij op te nemen. Je kunt mij ook vinden op Social Media en daar een berichtje achter laten.

Ik ben te bereiken op alle dagen van 8.30 – 17.30 uur. Je krijgt binnen 1 dag antwoord.

15 + 3 =

Contactinformatie

Desirée van Nieuwenhoven
contact@desireevannieuwenhoven.nl
KvK 81943504
BTW NL0032623160B26

partners

Kaartje2Go

© 2022 – 2024 Desirée van Nieuwenhoven 
Fotografie Renée van der Heide In Beeld