8 augustus 2024

Het verwerkingsproces

Deze verdoofdheid kan een manier zijn voor je lichaam en geest om zichzelf te beschermen tegen de volledige impact van je verlies. Het geeft je de tijd en ruimte om langzaam te beginnen met het verwerken van je emoties. Het is een verdedigingsmechanisme dat je helpt om te overleven in de eerste, vaak meest intense periode van rouw.

Naarmate de tijd verstrijkt, kan deze verdoofde staat langzaam beginnen op te klaren. Het kan voelen alsof je uit een lange, donkere tunnel komt, en je begint weer lichtpuntjes te zien in je leven. Dit betekent niet dat het verdriet weg is, maar dat je leert om het een plek te geven in je leven.

Het is belangrijk om te erkennen dat dit verdoofde gevoel normaal is en dat het oké is om je zo te voelen. Geef jezelf de tijd en ruimte om te rouwen en zoek steun bij anderen die begrijpen wat je doormaakt. Of dit nu familie, vrienden of lotgenoten in een online community zoals de Stillborn Sisterhood zijn, je hoeft dit niet alleen te doen. Samen kun je de weg naar heling en opnieuw leren leven vinden, stap voor stap. Door je aan te sluiten bij de Stillborn Sisterhood houd je de herinnering aan je kindje levend omdat je elke twee weken aandacht aan jezelf en ook je kindje besteedt. De verbinding met gelijkgestemden is ontzettend waardevol.

Weet dat je welkom bent want elke vrouw met babyverlies mag haar leven weer gaan omarmen. Daar gaan we op een liefdevolle luchtige nuchtere manier mee aan de slag. Vanuit kracht en zelfliefde stappen we de toekomst tegemoet.

andere blogs …