15 oktober 2024

Waarom Jij Stilgeboren Moet Lezen: Een Reis van Verdriet naar Herstel

Babyverlies is een van de meest ingrijpende ervaringen die je als vrouw kunt meemaken. Het verandert niet alleen je leven, maar ook hoe je naar jezelf en de wereld kijkt. Ik weet dit als geen ander, want ik heb zelf drie zwangerschappen doorleefd die eindigden in verlies: een miskraam en twee stilgeboortes, een jaar na elkaar. Mijn zoons, Tom en Tim, overleden beide door de zwangerschapscomplicatie HELLP. Het was alsof de wereld onder mijn voeten wegzakte.

Na hun dood probeerde ik wanhopig mijn geluk terug te vinden. Ik zocht hulp bij psychologen, praktijkondersteuners, en had talloze gesprekken met mijn huisarts. Maar niets leek mijn pijn echt te verzachten. Hoe goedbedoeld de hulp ook was, ik voelde me onbegrepen en intens eenzaam in mijn verdriet. Mijn lieve vriendinnen wilden er voor me zijn, maar zij konden simpelweg niet voelen wat ik voelde. Dat isolement maakte de weg naar herstel nog zwaarder.

Mijn verlangen om mijn kinderen te zien opgroeien was overweldigend. Het idee dat ik nooit hun moeder zou zijn op de manier waarop ik had gehoopt, drukte zwaar op me. Er waren zelfs momenten dat ik dacht dat ik het leven niet meer aan kon. De gedachte dat ik dichter bij mijn kindjes zou zijn door niet meer te leven, was verleidelijk. Maar nu, met de wijsheid van tijd en heling, ben ik dankbaar dat ik er nog ben. Want ik heb mijn weg terug naar geluk gevonden.

Het is precies die reis van diepe duisternis naar licht die ik wil delen in mijn boek Stilgeboren. Als jij je op dit moment eenzaam voelt in je verlies, als je niet weet of je ooit weer geluk zult ervaren, wil ik je laten zien dat het mogelijk is. Mijn verhaal is er om jou te laten weten dat je niet alleen bent in dit verdriet. Er is een weg naar heling, en er is hoop, zelfs na het diepste verlies.

Stilgeboren is meer dan mijn persoonlijke verhaal. Het is een baken van herkenning, troost en hoop voor elke vrouw die babyverlies heeft ervaren. Het boek biedt een pad om je emoties te erkennen, je verdriet te omarmen en weer een zinvol leven op te bouwen, zelfs na een onvoorstelbaar verlies.

Mijn missie is dat geen enkele vrouw zich ooit zo verloren hoeft te voelen als ik me voelde. Daarom wil ik je uitnodigen om Stilgeboren te lezen en kracht te putten uit mijn verhaal. Er is altijd een weg naar herstel – zelfs als die op dit moment onzichtbaar lijkt.

Koop Stilgeboren en ontdek dat geluk na verlies echt mogelijk is. Hier kun je het boek bestellen.

andere blogs …