Dag Babyverlies

Liefde als krachtbron voor een nieuwe toekomst

Dag Babyverlies
durf jij volledig in de toekomst te stappen?

Elke eerste zondag van juni is het Dag Babyverlies.

Een dag om stil te staan bij alle kindjes die te vroeg zijn heengegaan. Een dag van pure troost en erkenning voor ouders die ouders zijn van kindjes waar ze niet voor kunnen zorgen.

Pijn als weerspiegeling van onvoorwaardelijke liefde. De pijn is diep, onverwoordbaar en vaak onzichtbaar. Maar weet dit: die pijn is een weerspiegeling van de immense liefde die je voor je kindje hebt.

Pijn = Liefde.

Liefde voor je kindje(s) als krachtbron. En die onvoorwaardelijke band de liefde is er niet voor niets. Deze liefde helpt je om vol kracht het leven opnieuw te kunnen omarmen. 

Liefde = Kracht.

We putten kracht uit verbinding met elkaar. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe allesverslindend dit verlies kan zijn. Op de Dag Babyverlies ervaar en voel je dat je niet alleen bent.

Blik op de toekomst. Met de kracht van onvoorwaardelijke liefde, met steun van gelijkgestemden met moed om verder te gaan, bewandelen we stap voor stap een nieuw pad. Een pad waarop we onze dierbare kindjes altijd in ons hart dragen, terwijl we ruimte maken voor nieuwe dromen en geluk.

Samen dragen we de herinnering aan onze kindjes. Samen vinden we de kracht om verder te gaan, met de liefde die ons altijd zal verbinden.

Dag Babyverlies: Een dag van troost, erkenning, herdenken, kracht en hoop.

Dag Babyverlies
1 juni 2025

Kom je samen met ons stilstaan bij Dag Babyverlies?

 • Locatie: Bilderberg Hotel De Keizerskroon, Apeldoorn

   

 • Programma:
  • 13.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
  • 13.30 uur: Welkomstwoord & inleiding door ervaringsdeskundige
  • Inspirerende lezing door professional na babyverlies
  • Praktische oefening om weer in je kracht te komen
  • 16.00 uur:  Informele borrel en elegenheid om ervaringen te delen en contact te maken met lotgenoten
  • 17.30 uur: Afsluiting 

Professionals delen inzichten en oefeningen

Tijdens Dag Babyverlies 2025 delen ervaren professionals hun inzichten en begeleiden ze je met praktische oefeningen om weer in je kracht te komen. Je leert en ontdekt hoe je jouw innerlijke kracht kunt aanboren en ervaart de kracht van verbinding met lotgenoten.

Early bird tot 31 oktober 2024: €55,-

Reserveer nu jouw plek!

Impressie Dag Babyverlies 2024

Dag Babyverlies: Een dag om stil te staan, kracht te putten en de toekomst omarmen.

ervaringen deelnemers Dag Babyverlies 2024

Wat een magische dag. Ik ben zo blij dat ik mezelf deze dag gegund heb. Door de oefeningen die we deden kon ik mijn hoofd even uitschakelen en vanuit mijn hart voelen. Het gemis, het verdriet én de verbondenheid en de liefde, het kon en mocht er gewoon allemaal zijn. Het samenzijn met de andere ouders die allen weten wat het is om zo’n verlies mee te maken (hoe verschillend de verhalen ook zijn) voelde zo veilig en warm. Na afloop voelde ik weer beter hoe sterk ik ben en dat mijn dochter altijd dichtbij is.

Karin mama Sofie en Sanne*

Het moment dat ik binnen kwam was echt zo bijzonder. Om te voelen dat iedere vrouw die aanwezig was eenzelfde ervaring kent, in allerlei verschillende verhalen maar het verliezen van een baby. Ongeacht de duur van de zwangerschap. Het gaat over hetzelfde verdriet. Daardoor was er vanaf de eerste seconde een bijzondere verbinding. Het was fijn om verhalen te delen. Heel bijzonder om de kaarsjes te ontsteken. En zo een moment te hebben dat we bewust stil staan en ruimte maken voor de kindjes die niet hier zijn. Dank je wel Desirée voor jou mooie en bijzondere missie waarin je dit allemaal mogelijk maakt! ❤️

Geertje 9 miskraam kindjes en 2 puberdochters

“Noodzakelijk!”. Dat was mijn antwoord toen Desirée me aan het eind van de Dag Babyverlies vroeg hoe ik terug keek op deze bijzondere middag. Ik vond het bewonderenswaardig om te merken met welk gemak Desirée een onderwerp als babyverlies op een hele natuurlijke manier luchtig, respectvol en bemoedigend aanvliegt. Ze ziet je en geeft iedereen een stem. Dag Babyverlies is een dag waar wordt stilgestaan bij, gedeeld over en toekomstgericht wordt gekeken naar een manier waarop pijn en liefde hand in hand mogen gaan. Pijn is tenslotte liefde, en liefde is kracht. De combinatie van haar heerlijke Groningse nuchterheid en een gezonde dosis spiritualiteit, maakt dat er nog lang nagesproken zal worden over deze dag en er uitgekeken wordt naar volgend jaar. Dankjewel lieve Desirée voor de onuitwisbare impact die je deze dag hebt gehad op alle aanwezigen door de manier waarop jij als geen ander babyverlies een stem geeft.

Marrit had een kinderwens en is inmiddels bewust kindloos

Dag Babyverlies was voor mij magisch door het samen zijn met andere vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt. Ik heb gemerkt dat juist dat kracht geeft. Niet alleen aan mij, maar ook aan de andere vrouwen. De verbinding voelen, zij begrijpen zo goed waar je als ouder die een kind verloren heeft doorheen gaat. Dat mijn liefde voor mijn dochter mijn grootste kracht is. Vooral datgene wat ik voor haar voel. Maar ook dankbaar voor alle inzichten van anderen. Deze dag is vooral voor vrouwen die weer meer in hun kracht willen komen en naar de toekomst willen kijken. Een dag die zij zichzelf cadeau mogen geven. Een dag waardoor je zelf een positieve stap kan zetten in je leven.

Marjolein mama Ilvy*

ontstaan dag voor babyverlies

Sinds 2023 is de eerste zondag van  juni ‘Dag Babyverlies’.

Als een moeder van miskraamdochter Jasmijn (2005) en de stilgeboren zonen Tom (2006) en Tim (2007) is het mijn grootste wens dat een stilgeboorte nooit een zwijggeboorte wordt. Zowel vrouwen als mannen zwijgen vaak over hun pijn en verdriet omdat dat nu eenmaal zo normaal is. We stoppen ons verdriet wordt vaak weg, vooral als het al lange tijd geleden is gebeurd.

Dit raakt me diep, omdat ik uit eigen ervaring weet hoe ingrijpend dit verlies kan zijn in iemands leven en hoe essentieel het is om met deze tragische gebeurtenis (trauma) te leren leven. Ik ondersteun mijn cliënten hierbij zodat ze hun leven vanuit kracht gaan leven.

Er zijn veel mensen die ouder zijn, maar geen levend kind hebben. Dit gemis is niet altijd zichtbaar. Ze hebben een stilgeboren baby gehad, een miskraam meegemaakt, of zijn om andere redenen ongewenst kinderloos. Tijdens Moederdag en Vaderdag worden zij onbewust en bewust geconfronteerd en herinnerd aan hun verlies via de media. Het kindje waar ze naar verlangen en missen. Daarom heb ik deze dag in het leven geroepen.

Deze dag verdienen alle ouders die een stilgeboren baby hebben of die een miskraam hebben meegemaakt, EXTRA liefde, aandacht en een luisterend oor.

Iedere ouder verdient het om een knuffel, een arm om je heen, een luisterende oor te krijgen.

Want bij een miskraam of stilgeboorte ben en blijf je voor altijd de ouder van je kind. Daarom is het de hoogste tijd voor een dag die gewijd is aan deze moeders en vader en herdenken we hun zo gewenste kindjes die niet hier zijn.

FEITEN

1 juni is de dag voor het kind. Waar niet bij stilgestaan wordt is dat er jaarlijks van alle zwangerschappen in Nederland (180.000) 1 op de 5 vrouwen een miskraam krijgt en 7,7 op de 1.000 vrouwen krijgt te maken met een stilgeboorte. Het vermoeden is dat de cijfers in werkelijkheid hoger liggen, want niet elke miskraam wordt  bij een huisarts of verloskundige gemeld.

Dit betekent dus dat bij een vriendinnen groep – van 5 vrouwen – er altijd één van hen statistisch gezien met een stilgeboorte of miskraam te maken krijgt.

Er is nog geen speciale dag voor ouders die een stilgeboren kindje of miskraam hebben gehad terwijl het elk jaar de tweede zondag van mei Moederdag is en de derde zondag van juni traditiegetrouw Vaderdag.  

Eén dag in het jaar bewust  stilstaan bij babyverlies om alle ouders die een kindje missen aandacht te geven is mijn doel. Want hier wordt niet voldoende bij stilgestaan.

wie is desirée?

Desirée van Nieuwenhoven, een vrouw die bruist van leven en met trots haar miskraam dochter Jasmijn (2005) twee prachtige zonen, Tom (2006) en Tim (2007), in haar hart draagt. Helaas werden haar jongens te vroeg weggerukt door het genadeloze HELLP-syndroom.

Ondanks de diepe rouw die dit verlies met zich meebrengt, heeft Desirée’s levensreis haar innerlijke kracht enorm vergroot. Met moed en liefde als kompas zet ze zich in om een stem te geven aan babyverlies en de stilte rondom stilgeboren kindjes te doorbreken.

Haar missie is glashelder: ze wil het onmogelijke mogelijk maken. Ouders die geconfronteerd worden met dit immense verlies, wil ze een platform bieden om openlijk te praten, zonder schaamte of veroordeling. In een warme en omarmende omgeving kunnen ze hun pijn en verdriet delen, wetende dat ze met begrip en steun omringd worden.

Desirée’s verhaal is een inspirerende hymne aan veerkracht, moed en onvoorwaardelijke liefde. Ze bewijst dat zelfs in de diepste duisternis een sprankje hoop en kracht kan schijnen.

Desirée put kracht uit haar diepgewortelde liefde en onverwoestbare moed, ondanks de immense pijn van haar verlies. De drijfveer achter Desirée’s missie is de onvoorwaardelijke liefde die ze voelt voor haar overleden zoontjes en alle ouders die een soortgelijk verdriet ervaren. Met moed en vastberadenheid doorbreekt Desirée de stilte rondom babyverlies, openlijk pratend over haar ervaringen en anderen een stem gevend.

Desirée creëert een veilige ruimte waar ouders die een kindje verloren hebben openlijk hun pijn en verdriet kunnen delen, zonder angst voor oordelen. Ze biedt een luisterend oor, warme woorden en praktische hulp aan lotgenoten, hen omringend met liefdevolle steun in hun rouwproces. Desirée’s verhaal is een baken van hoop voor alle ouders die geconfronteerd worden met babyverlies, dat kracht en troost kan bieden in de donkerste momenten.

Ze inspireert anderen om met moed en compassie om te gaan met tegenslag, en toont de kracht van liefde om zelfs de diepste wonden te helen. Ondanks het immense verdriet dat ze draagt, toont Desirée een onverwoestbare veerkracht, vastberaden om haar missie te volbrengen en een verschil te maken in de wereld.

De professionals die 1 juni 2025 aanwezig zullen zijn

Een van de professionals die heeft bevestigd zeker aanwezig te zullen zijn op Dag Babyverlies 2025 is Claudy Elink van Puur Clau.

Claudy is zelf ook ervaringsdeskundige en zij zal dan wederom een mooie oefening met ons doen.

Je kunt de oefening die Claudy tijdens Dag Babyerlies 2024 heeft gedaan bestellen als je je ticket bestelt voor de 3e editie Dag Babyverlies.

Ervaar de kracht van deze mooie oefening.

Momenteel ben ik in gesprek met andere professionals voor de 3e editie Dag Babyverlies. Hun namen zullen hier bij komen te staan zodra ik afspraken met hen heb gemaakt.

Bekend van

OOGtv-ik-wil-stilgeboorte-besprekbaar-maken
speciale-dag-2-juni-linda alles rondom stilgeboorte bespreekbaar maken
VillaVdB-het-taboe-rondom-stilgeboorte-bespreken alles rondom stilgeboorte bespreekbaar maken
De-Stentor-Het-verdriet-achter-reclames-voor-Moederdag-13-mei-2023

Om mijn missie te bereiken sta ik regelmatig in de media. Ik gun elke ouder –  die te maken heeft met stilgeboorte, miskraam of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap – dat zij zich gehoord en gezien voelen. Elke ouder verdient die erkenning te krijgen, zeker bij een stilgeboorte of miskraam.

oogtv
leeuwarder-courant
villa-vdb
dvhn alles rondom stilgeboorte bespreekbaar maken
de-telegraaf
rtvdrenthe alles rondom stilgeboorte bespreekbaar maken
alles rondom stilgeboorte bespreekbaar maken
groningerkrant
de-stentor
vrouw-detelegraaf
de-krant
actiefonline

wil je 1 juni 2025 aanwezig zijn? Mis deze magische dag niet. door samen te zijn met gelijkgestemden voel je gelijk verbinding en ga je met een hoopvol gevoel naar huis.

Contactinformatie

Desirée van Nieuwenhoven
contact@desireevannieuwenhoven.nl
KvK 81943504
BTW NL0032623160B26

partners

Kaartje2Go

© 2022 – 2024 Desirée van Nieuwenhoven 
Fotografie Renée van der Heide In Beeld