De kracht van openheid

De pijn van een verloren kind is onbeschrijfelijk. De stilte na de verwachting, de leegte waar een leven had moeten zijn. En toch, in die duisternis is er een sprankje licht. De kracht van openheid, van erover durven praten, van de herinnering levend houden. Dat is wat ik ervaar in mijn werk als coach voor moeders van stilgeboren baby’s.

Steeds meer moeders doorbreken de stilte die vaak rond babyverlies hangt. Ze delen hun verhalen, hun verdriet, hun hoop en ook hoe ze zich voelen. En in die openheid vinden ze troost, herkenning en kracht. Want hoe eenzaam de pijn van verlies ook voelt, je staat er nooit helemaal alleen voor.

Ik zie het in de ogen van de moeders die ik coach. De moed die het kost om hun verhaal te vertellen, de kracht die ze putten uit het delen van hun ervaringen. En ik zie hoe die openheid helend werkt, hoe het de herinnering aan hun kind levend houdt.

Want dat is waar het om draait: dat die kleine, kostbare levens niet vergeten worden. Dat hun verhaal gehoord wordt, dat hun liefde en verdriet een plaats krijgen in de wereld. En door erover te praten, door onze stem te verheffen, maken we die wereld een stukje groter, een stukje lichter voor alle ouders die een kind verloren hebben. Op deze manier kunnen zij op een fijne ongedwongen en prettige manier de toekomst in stappen.

De olievlek van moeders die praten over hun babyverlies wordt steeds groter. En met elke moedige stap die gezet wordt, met elk verhaal dat gedeeld wordt, komen we dichterbij bij een wereld waar er ruimte is voor verdriet, waar er geluisterd wordt en waar herinneringen gekoesterd worden.

Want onze kinderen, hoe klein en kortstondig hun leven ook was, verdienen het om herinnerd te worden. In liefde, in openheid, en in de kracht van onze stem.

Wil je meer weten over mijn werk als coach voor moeders van stilgeboren baby’s? Neem dan gerust contact met me op. Je bent niet alleen.

Link naar meer informatie: https://desireevannieuwenhoven.nl/sessies/

#babyverlies #rouw #verbinding #opvang #kracht

andere blogs …