Ik verlang ernaar om opnieuw vreugdevol en gelukkig te zijn, na het verlies van mijn baby.….

Welkom op weg naar levenskracht en plezier in het leven!

Het leven heeft ons samengebracht omdat ik geloof dat er iets in jou geraakt is – iets belangrijks waar je meer over wilt weten. Misschien heb je zelf een pijnlijk verlies meegemaakt, zoals een stilgeboren kindje of een miskraam.

Onze ontmoeting is geen toeval. Ik ben een ervaringsdeskundige, maar ook professional die diepe dalen heeft gekend na het verlies van mijn geliefde kinderen Tom en Tim en mijn miskraamkindje Jasmijn. Ik begrijp de overweldigende pijn, het verlies van richting en het gevoel van doelloosheid als geen ander. I’ve been there! En ik ben oprecht betrokken bij jou.

Gelukkig heb ik mijn weg naar herstel gevonden en mijn ervaringen omgezet in levenskracht. Nu wil ik anderen begeleiden om uit de stilte te stappen en het verdriet en de pijn rondom stilgeboorte en miskramen bespreekbaar te maken.

Ik bied – als professional die door haar eigen ervaringen met babyverlies – mijn begeleiding aan voor moeders die babyverlies meemaken. Daarnaast ben ik een veelgevraagd spreker en schrijver over dit onderwerp. Ik vind het belangrijk dat ouders, familie, vrienden, collega’s en buren begrijpen wat deze emotionele reis inhoudt en hoe ze kunnen helpen.

Verlies kan ons leven stilzetten, terwijl de wereld om ons heen doorgaat. Het kan een gevoel van doelloosheid en intens verdriet teweegbrengen. Ik wil je laten weten dat er hoop is, dat er een weg is naar herstel en veerkracht.

In slechts vijftien weken laat ik je stralen van verdrietig naar het land van lachbuien, waar tranen een vriendelijke knuffel krijgen en levenslust weer om de hoek komt kijken. Het klinkt bijna als toveren, maar geloof me, het is echt mogelijk. Samen gaan we op avontuur, want je bent niet alleen. Je moet het wel zelf doen maar niet alleen en zeker niet als je mij inzet.

Mijn rugzak vol ervaring en jouw verhalen zorgen voor verbinding. Samen omarmen we jouw verdriet en zetten we stap voor stap richting lichtpuntjes. Ik sta naast je om het leven weer met open armen te ontvangen, gevuld met positiviteit en vuurkracht.

Aarzel niet om mee te doen aan deze reis richting heling. Ik help je om jouw kracht terug te vinden en laat je inzien dat je een prachtig leven kunt leiden waarbij jouw babyverlies er op een natuurlijke licht voelende wijze kan zijn. Jouw reis naar veerkracht begint hier.

 

Verlang je naar troost en kracht?

Een wereld van pure vreugde wacht op je

Als moeder die een kindje heeft verloren, ken je de pijn van stilte en leegte. Je verlangt naar warmte, naar liefdevolle verbinding, naar het gevoel gezien en begrepen te worden. Weet dat je niet alleen bent.

Ik ben er voor jou, om je te begeleiden op je reis naar heling en innerlijke kracht. Samen gaan we de diepte in, waar je moed en veerkracht zult ontdekken die je nooit vermoedde.

Laat je omhullen door de liefde van je omgeving

Er zijn mensen die om je geven, die je willen dragen in deze moeilijke tijd. Laat hun liefde en steun je hart verwarmen.Je bent niet alleen in je verdriet.

Erken je kracht

Je hebt al meer kracht getoond dan je beseft. Je hebt een kindje gedragen, je hebt liefde gegeven, en je hebt het ondenkbare doorstaan. Die kracht zit nog steeds in je, wachtend om ontdekt te worden.

Samen vinden we de weg naar heling

Stap voor stap gaan we samen op pad. We verkennen je verdriet, je angsten, je verlangens. We vinden ruimte voor heling en transformeren je pijn in kracht.

Ontdek de moed om te leven

Je mag weer dromen, weer hopen, weer liefhebben. De toekomst lonkt, vol met nieuwe mogelijkheden. Laat je leiden door je innerlijke kracht en omarm het leven met open armen.

Je bent niet langer gebonden door je verleden. De kracht om weer te gaan leven zit in jou

Kom, stap in de wereld van pure vreugde. Samen vinden we de weg naar heling en levenslust.

 

Zijn dit vragen of gedachten die in jou omgaan?

Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit na het verlies van mijn baby?

Hoe hervind ik mijn levenskracht?

Hoe kan ik mijn leven dusdanig invullen dat ik me niet schuldig voel?

Ik heb het gevoel dat niemand me begrijpt

Hoe kom ik van dat onmachtige gevoel af?

Hoe krijg ik mijn fijne leven weer terug?

Ik wil niet langer vechten tegen de pijn en het verdriet

Wat zijn stappen die je kunt zetten?

Hoe vertel ik mijn omgeving op een heldere manier hoe ze er echt voor mij kunnen zijn?

toch wil ik jou vandaag iets moois meegeven:

Ik weet dat de pijn van babyverlies onbeschrijfelijk is. Het is een leegte die geen enkele andere pijn kan evenaren.
De pijn die je voelt is de immense liefde die je voor je stilgeboren baby of miskraamkindje had.

Ja, het klopt. Pijn = Liefde. Hoe meer je van je kindje hield, hoe dieper de pijn van het verlies.

Maar die liefde is er niet voor niets. Die liefde is er om je kracht te geven. Om je te helpen door deze moeilijke tijd heen te komen. Om je te inspireren om anderen te helpen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Als ervaringsdeskundige en professional weet ik hoe zwaar het is om een kindje te verliezen. Zelf ben ik trotse mama van miskraamkindje Jasmijn (2005) en de stilgeboren Tom (2006) en Tim (2007).

Duik in een wereld van pure vreugde! Voel de liefde van je omgeving, voel je begrepen en gewaardeerd als moeder. Dat is wat elke moeder verlangt die te maken heeft gehad met een stilgeboorte of miskraam.

Ik ben er voor die moeder die haar baby heeft moeten loslaten en op zoek is naar innerlijke kracht en levenslust. Omarm deze kracht en ontdek hoe je die nooit meer hoeft los te laten.

Je hebt een periode van diepe droefheid achter de rug, of je bevindt je er nog middenin, en je verlangt naar hernieuwde levenskracht. Hoewel je vooruitgang boekt, word je telkens weer belemmerd door de omgeving die je raakt met – vaak goedbedoelde – adviezen en opmerkingen.

ik wil weer gewoon gelukkig zijn

Je staat er niet alleen voor! Maar moet het uiteindelijk wel zelf doen. Zo is het nu eenmaal wel. Die innerlijke power van jou is een ware superheld die sterker is dan de grootste zee overzwemmen! Samen kunnen we die positiviteit weer opbouwen, zelfs na een flinke dosis pech.

Diep van binnen zit een schatkist vol mooie momenten te wachten om je hart te vullen met vreugde, ook al is het nu even verstopt. De eenzame momenten kunnen voelen als een olifant op je schouder, terwijl de wereld om je heen vrolijk verder leeft.

Je vraagt je af hoe je die rollercoaster aan emoties weer op de rails krijgt. Voelt je soms schuldig en zelfs een tikkeltje beschaamd. Maar weet je, anderen tot last zijn en onbegrip voelen, maken dat hobbelige pad nog uitdagender.

Ik maak een diepe buiging voor die donkere plek waar je nu bent en wens je een vrolijke dosis veerkracht en levensvreugde toe! Ik gun jou oprecht een fijn leven na het verlies van jouw baby.

Desiree-van-Nieuwenhoven-kaarsjes-voor-onze-kindjes

hoe voelt dit voor jou?

Wil je – na het verlies van je baby – weer kunnen leven vanuit levenskracht? Weer veerkrachtig in het leven staan. Een leven waarin je je gehoord en gezien voelt? Een leven waar jouw omgeving er op een prettige en ontspannen manier voor jou kan zijn? Dat jij dat luisterende oor en begrip krijgt dat je echt verdient! Namelijk dat je moeder of vader bent.

Hoe zou het zijn dat je dat weer kunt ervaren door een paar coachsessies te hebben? Met mij – een moeder die naast een miskraam, twee keer een stilgeboren zoontje heeft gehad – ga jij weer het leven omarmen. Een leven waar jij je  gehoord en gezien voelt. We gaan samen op pad om jou weerbaarder te maken, waardoor je sterker in het leven staat. We stappen de toekomst in en gaan vooral vooruitkijken. Ik laat je inzien hoe dat op een fijne manier kan.

mijn eigen ervaring

Na het verlies van mijn drie zwangerschappen, waarbij ik een miskraam en de twee stilgeboren baby’s Tom en Tim meemaakte, voelde ik diepe droefheid. Het was alsof een deel van mijzelf verdwenen was. Ik ervoer somberheid, depressie en zag elke nieuwe dag als een zware last. In het begin stond mijn omgeving voor me klaar. Ze luisterden, maar hun goedbedoelde opmerkingen deden soms meer kwaad dan goed.

Na deze ervaringen besloot ik dat dit niet langer zo kon doorgaan. Waarom kunnen mensen nog steeds niet openlijk praten over het verlies en verdriet van hun kindje met hun omgeving? Dat kan toch niet de bedoeling zijn van het leven.

Ik besloot hier iets aan te gaan doen. Ik vroeg mezelf af: “Hoe kan ik er zijn voor al die ouders die zich nog steeds kleinhouden en anderen niet ‘durven” lastigvallen met hun verdriet?” Ik wil deze ouders weer in hun kracht zetten en laten ervaren en bewustwording creëren dat ze ouders zijn geworden bij babyverlies en dat ze ook altijd ouder zullen blijven van deze baby. 

Daarom heb ik mijn boek: Stilgeboren geschreven, waar mijn eigen ervaringen op liefdevolle manier opgeschreven, maar vooral lees je hoe ik het geluk weer terug heb gevonden na deze intens verdrietige gebeurtenissen. 

Ik merkte zelf dat de omgeving vaak niet weet hoe te reageren heb ik een een kosteloos e-book gemaakt. Dit geeft jouw omgeving handvatten en tips om er echt voor jou te kunnen zijn.

Deze ervaring kan je leven ook heel veel brengen!!

als je je afvraagt hoe je passende hulp kunt vragen in jouw omgeving, dan is de oplossing dichtbij want ik kan je begeleiden

het resultaat

Als moeder van een miskraamkindje Jasmijn (2005) en vervolgens twee stilgeboren jongens Tom (2006) en Tim (2007) heb ik zelf een intensief verwerkingsproces doorlopen. Door deze ervaring kan ik nu jou op weg helpen.

Wat levert dit jou op?

Levensvuur dat weer aangezet is.

Een toekomstgerichte mindset waarbij jouw verlies op een fijne manier aanwezig kan en mag zijn.

Kunnen delen over wat er in je leeft, wat je bij je omgeving niet kwijt kunt.

Handvatten hoe je gemakkelijker kunt aangeven in je omgeving wat zij voor je kunnen doen.

Onderzoeken wat praktisch toegepast kan worden in het weer grip krijgen op je eigen leven.

desiree-van-nieuwenhoven

Heb jij het gevoel dat…

Je omgeving begrijpt wellicht niet de emoties die je ervaart na het verlies van een kind door een miskraam of stilgeboorte. Ondanks je harde werk om je leven weer op te pakken, besef je dat anderen niet echt begrijpen wat je doormaakt, omdat ze het zelf niet hebben meegemaakt. Vaak wordt verwacht dat het verdriet na verloop van tijd gewoon verdwijnt, terwijl jij weet dat het gemis blijft en de liefde voor je kindje altijd aanwezig is.

Het is moeilijk om je omgeving duidelijk te maken wat je nodig hebt, wat frustratie, boosheid en machteloosheid met zich meebrengt. Mensen in je omgeving willen misschien graag helpen, maar weten niet hoe. Het is begrijpelijk dat het lastig is om hulp te vragen als je zelf niet precies weet wat je nodig hebt. Hierdoor voel je je vaak eenzaam en alleen.

 

happy-na-verlies

Het is tijd om te zeggen wat jij nodig hebt

♥  Elke ouder die een miskraam of stilgeboorte heeft meegemaakt, verdient warmte, liefde en een luisterend oor.
♥ Het kan lastig zijn voor de omgeving om op de juiste manier steun te bieden.

♥ Iedereen verlangt naar erkenning en begrip.

♥ Rouwverwerking is voor elk individu uniek.

♥ Sommige ouders hebben behoefte aan een luisterend oor en willen hun verhaal herhaaldelijk delen, terwijl anderen juist praktische hulp nodig hebben.

♥ Vaak is het duidelijk waar de behoefte aan steun ligt.

Wat wil jij gaan doen met jouw leven?

Reviews

Wat gun ik iedere vrouw met een of meerdere miskramen of stilgeboren kindjes een traject bij Desirée.

Ik ontmoette Desirée op een business-event en haar verhaal en missie raakten mij diep. Na de meeting hadden we persoonlijk contact en ben ik ingestapt in het traject bij haar. Ook al was het al 13 jaar geleden dat ik mijn laatste miskraam had. Er was nog zoveel wat ik toen niet goed een plek had gegeven. Simpelweg omdat het een te groot verdriet was.
In het traject zijn we in gesprek gegaan over de gebeurtenissen en dat was zo helend. Desiree weet vanuit haar ervaring en heeft daardoor geen uitleg nodig. En écht begrip….. dat voel je. Dat is wezenlijk anders als mensen die je aanhoren. Voor mij hebben mijn kindjes nog meer hun eigen plek gekregen in mijn leven en heb ik ze nog meer vrij kunnen laten. In liefde.
Wat gun ik iedere vrouw met een of meerdere miskramen of stilgeboren kindjes een traject bij Desirée.

Geertje moeder van twee dochters en heeft 9 miskramen gehad

Dankjewel voor je steun, het begeleiden en coachen in mijn rouw om Boet 💜 vooral ben ik je dankbaar dat jij – samen met Tim en Tom 💙💙 – mij geholpen hebt om op eigen kracht weer gelukkig te kunnen en mogen zijn. 2 juni dag van de Stilgeborenbaby een heel mooi intitatief en vind ik heel dapper van je Desirée.

Marjon moeder van de stilgeboren Boet

De 1-op-1 coachcall met Desirée was heel erg fijn. Het voelde direct veilig en vertrouwd, waardoor praten over een moeilijke gebeurtenis ineens fijn voelt in plaats van zwaar. Desirée voelt precies aan wat jij op dat moment nodig hebt.

Kayleigh kreeg een miskraam

Het één op één traject wat Desiree geeft heeft mij geholpen om te groeien als moeder met 5 miskraamkinderen. Gelukkiger worden met alles wat ermee te maken heeft.

Zij begrijpt je verdriet, je verlies, je rouwproces en met haar Stillborn Sisterhood helpt ze vrouwen het samen te verwerken. Steun te zoeken bij elkaar. Te spiegelen dit doet ze nog meer in de één op één sessies.

Alle ervaringen die ik heb met Desirée zijn top. Ze kan zich verplaatsen en voelt exact aan wat je op dat moment nodig hebt.

Tamara heeft 5 miskraamkindjes

De eerste keer dat wij samen een gesprek hadden zat ik echt vast, en ik wist niet meer hoe ik verder moest. Ik was moe, verdrietig, gefrustreerd en onberijkbaar.

Het gesprek met Desirée heeft mij toen heel erg geholpen en ik heb er echt veel aan gehad, tijdens het gesprek kwamen er antwoorden op mijn vragen die ik had en ik kon weer een beetje contact maken met andere.

De andere gesprekken die we hadden hielpen me ook weer contact maken met mezelf en kreeg eindelijk ook weer meer energie.
Door het uitten van mijn frustratie, emotie en gevoelens, ben ik me heel veel beter gaan voelen en Desirée luistert met veel aandacht en heeft verder geen oordeel.

Ze heeft echt het beste met je voor en wil je graag door zo’n proces heen helpen. Ik raad het zeker aan dat als je met dit allemaal zit haar te contacteren en een gesprek met haar te hebben.

Amanda kreeg een miskraam

ga voor het toekomststraject

Een Toekomsttraject bevat 5 persoonlijke sessies. Tijdens deze ontmoetingen bespreken we wat jou dwarszit en wat jou ervan weerhoudt om helemaal happy te zijn. We spreken elkaar elke 3 weken zodat je ruimte hebt om te integreren wat we besproken hebben.

Elke persoonlijke sessie duurt ruim een uur. Daarnaast ben ik er voor jou als je tussendoor het echt even niet meer weet. Je hebt gedurende het traject 24/7 whatsapp support want je moet het wel zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen.

Wat zou jij doen?

Stel je voor, je hebt nog maar één jaar of minder te leven?

Wat is dan het allerbelangrijkste voor jou om te doen?

Zou je dan jouw diepste wensen volgen?

Zou je dan de dingen doen die jou echt vreugde en geluk brengen?

de oplossing

Na flink wat zelfreflectie was het antwoord daar, klaar en duidelijk. Ik had het door! Mijn missie? Er voor moeders zijn die – net als ik – een baby hebben moeten loslaten!

Ik wil die moeders graag zien opbloeien na hun babyverlies, dat ze zich begrepen en gesteund voelen. Ik wil dat ze omringd worden door begrip en liefde, want elke ouder verdient die steun, zeker na zo’n hartverscheurend verlies. Ik gun elke ouder – zowel mama’s als papa’s – een sprankje geluk te midden van hun verdriet. Dat het levensvuur weer gaat branden.

Het leven straalt pas echt als je je verdriet trotseert en er samen met liefde aan werkt. Laat je verdriet niet de baas over je spelen. Nee, omarm de liefde voor je kleintje. Dat heb ik – na een hobbelige weg – gedaan en nu straal ik meer dan ooit. Mis ik mijn kindjes Tom en Tim, en miskraam dochter Jasmijn? Zeker, ik had niets liever gewild dan hen te zien opgroeien tot geweldige jongemannen en een prachtige dochter. Maar mijn leven heeft een andere wending genomen en ik omarm die wending volledig.

Mijn grootste verlangen

Ik gun elke moeder die te maken heeft met babyverlies, dat haar levensvuur weer gaat branden. Dat ze niet langer vecht tegen de pijn en het verdriet. Elke vrouw verdient het  om volop van het leven te genieten.

Wie ben ik volgens anderen

Desirée van Nieuwenhoven, een moedige moeder met een missie om babyverlies een stem te geven. Ze zorgt ervoor dat stilgeboorte geen zwijggeboorte wordt, is een nuchtere positief ingestelde vrouw. Haar leven nam een tragische wending na het hartverscheurende verlies van haar twee stilgeboren zoons, Tom (2006) en Tim (2007), wat haar inspireerde om openlijk te praten over stilgeboorte en bewustzijn te creëren rond dit onderwerp.

Als initiatiefneemster van de ‘Dag van Babyverlies’, zet Desirée zich actief in om bewustzijn te verspreiden rond stilgeboorte door haar eigen ervaring te delen als spreker en interactieve gesprekspartner. Haar lezingen en workshops dragen bij aan een betere ondersteuning van ouders tijdens hun rouwproces.

Desirée van Nieuwenhoven is een inspirerende stem in het doorbreken van het taboe rond stilgeboorte, met waardevolle bijdragen als spreker bij verloskundigenpraktijken, kraamverzorgers, arbodiensten, verzekeringsmaatschappijen, ziekenhuizen en vriendengroepen, en haar ondersteunende werk voor vele ouders. Haar verhaal heeft velen geraakt en heeft bijgedragen aan het bespreekbaar maken van stilgeboorte.

Naast haar missie heeft Desirée een passie voor het ontdekken van de wereld en het bereiden van heerlijke maaltijden. Ze beschrijft zichzelf als nuchter, veerkrachtig en positief, ondanks de uitdagingen die het leven haar heeft gebracht. Desirée straalt levenskracht uit en nodigt anderen uit om met haar te genieten van de prachtige reis die het leven is.😊

Als je intuïtie je aanspoort om dit te doen,
is er vast een reden voor…

Het tijd wordt dat je voor jezelf gaat kiezen

Het tijd is dat je weer gaat leven 

Het is tijd om aan te geven wat jij nodig hebt

 

 

Er zijn anderen die ook van ver komen en nu echt gelukkig zijn.

 

Het besef dat je niet alleen bent in deze ervaring kan je motiveren om weer actief te gaan leven

Omdat je klaar bent om eindelijk JA te zeggen tegen jezelf en je weer wilt gaan leven

Besef dat je leven nog niet voorbij is

Omdat je niet wilt leven met het gevoel dat je baby voor niets is overleden.

Bekend van

OOGtv-ik-wil-stilgeboorte-besprekbaar-maken
speciale-dag-2-juni-linda alles rondom stilgeboorte bespreekbaar maken
VillaVdB-het-taboe-rondom-stilgeboorte-bespreken alles rondom stilgeboorte bespreekbaar maken
De-Stentor-Het-verdriet-achter-reclames-voor-Moederdag-13-mei-2023

Om mijn missie te bereiken sta ik regelmatig in de media. Ik gun elke ouder -  die te maken heeft met stilgeboorte, miskraam of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap - dat zij zich gehoord en gezien voelen. Elke ouder verdient die erkenning te krijgen, zeker bij een stilgeboorte of miskraam.

oogtv
leeuwarder-courant
villa-vdb
dvhn alles rondom stilgeboorte bespreekbaar maken
de-telegraaf
Libelle
vrouw-detelegraaf
de-krant
actiefonline
rtvdrenthe alles rondom stilgeboorte bespreekbaar maken
de-stentor
groningerkrant
alles rondom stilgeboorte bespreekbaar maken

Contactinformatie

Desirée van Nieuwenhoven
contact@desireevannieuwenhoven.nl
KvK 81943504
BTW NL0032623160B26

© 2022 – 2024 Desirée van Nieuwenhoven